Forumla.Org  

Geri Git   Forumla.Org > Her Telden > Forumla Restaurant
Gülümse Hayat Aşktır Kendini Şımart

Forumla Restaurant Bu Bölümde İlginizi Çekebilecek Yemek Tarifleri Bulabilir veya Paylaşabilirsiniz...

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 09-27-2017, 07:33 PM   #1
Forumla Profiliniz
Psikoloji
 
Adahan kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Sep 2017
Nerden : Çatalpınar
Yaş : 30
Cinsiyet : Bay
Durum : Evli
Burç : Balık
Mesaj : 1,133
Konular : 1029
Rep Gücü : 10
Rep Puanı : 9999888
Rep Seviye : Adahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond reputeAdahan has a reputation beyond repute
Adahan kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
3dh2b Aşure nasıl yapılır?



Muharrem ayına girilmesi ile birlikte en güzel aşure tarifleri bayanlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki Aşure nasıl yapılır?

Kod:
500 gr. Buğday veya yarma buğday (gendime)
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı nohut
½ su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
½ su bardağı fındık
1 adet orta boy elma 
1 adet orta boy portakal
4 adet karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı (1 lt) sıcak su
Süslemek için
1 adet nar ( taneciklerini ayırın )
½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Bol suda yıkadığınız buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine üç parmak kalınlığı geçmeyecek şekilde su ilave edin ve orta ateşte haşlamaya başlayın.

Başka tencerelerde yıkanmış nohut ve kuru fasulyeyi sıcak su ilavesiyle orta ateşte haşlayın. Kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde kesin ve yine ayrı kaplarda sıcak su ile haşlayın.
Portakal kabukları ve elmayı küçük küpler halinde doğrayın ( portakalın posalı kısımlarını kabuklarından ayrı soymaya özen gösterin bu güzel bir koku katacaktır.)
Buğdayı tüpte sakın unutmayın ve arada bir karıştırın. Haşlanan diğer malzemelerin suyunu süzdükten sonra buğdayın tenceresine koyun ve aynı tencerede pişmeye başlayan bakliyatlara 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Haşladığınız meyvelerin suyunu süzün ve aşure tencerenize alın. Soğuk suda yıkadığınız pirinci elma ve portakal kabuklarını ilave edin. Karanfili ve fındığı da ekledikten sonra karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
Soğuk sütü kesilmemesi için aşure ile ılıştırın, tencereye dökün ve hızlıca karıştırın. Toz şekeri yavaş yavaş katıp, karıştırmaya devam edin.
Dibinin tutmaması için sıkça karıştırdığınız aşureyi kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Pişen aşureyi ocaktan alın, ılınması ve kıvam alması için bir kenarda bekletin.
Servis kaselerine aldığınız aşureleri nar ve tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf noktası
Bakliyatları bir gece öncesinden ıslarsanız pişirme sürenizi kısaltacaktır. Süt ve pirinç kullanarak rengini beyazlaştırır ve berrak bir görüntü elde edersiniz. Normal buğday yerine yarma buğday (gendime) kullanabilirsiniz. Yaş incir koyacasanız rengini koyulaştıracaktır kuru olmasına dikkat edin. Süslemek için nar, tarçın, kuş üzümü kullanabilirsiniz.
(Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Tags
aşure, nasıl, yapılır

Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.

TOPlist Hit Toplist Toplist 25

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112